ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ: ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» παραμένει – ακόμα και σήμερα – μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία διοικείται από τη δεύτερη γενιά της οικογένειας Κουγιουμτζόγλου, παραμένοντας πιστή στην ανάπτυξη και στον σχεδιασμό νέων καινοτομιών στον χώρο του επίπλου κουζίνας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Τέλη του 1977, ο Ιωσήφ Κουγιουμτζόγλου επιστρέφει από την Γερμανία, όπου διαμένει κι εργάζεται ως τεχνίτης επίπλου κουζίνας, κι ιδρύει την ατομική επιχείρηση με το όνομα “ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ”, δίνοντας ουσιαστικά σαν επωνυμία το όνομα της μικρής του κόρης. Μοναδικοί συνοδοιπόροι σε αυτό τους το εγχείρημα, ο ίδιος ο Ιωσήφ κι η γυναίκα του Ευθυμία, δουλεύουν σκληρά και καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα της εποχής και να επιβιώσουν από τον ισχυρό ανταγωνισμό των ήδη οργανωμένων επιχειρήσεων. Ενώ στην αρχή η επιχείρηση κατασκευάζει παντός είδους έπιπλα (εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων), γρήγορα κατανοεί την εξέλιξη της αγοράς και το πάθος της οικογενείας για τα έπιπλα κουζίνας και στρέφεται αποκλειστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσα σε πέντε χρόνια, η “ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ” καταφέρνει να μπει στη διεθνή έκθεση επίπλων κουζίνας, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία για τα δεδομένα της επιχείρησης και κατατάσσοντάς την ως μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες εταιρείες στον ευρύτερο χώρο του σχεδιασμού και κατασκευής κουζίνας. Την επόμενη ακριβώς χρονιά (1983) ανοίγει στη Δράμα ο πρώτος της εκθεσιακός χώρος και πλέον η επιτυχία είναι συνεχής κι αυξανόμενη.

Το 1984 η μονάδα παραγωγής αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο, με την αγορά του χώρου του εργοστασίου που στεγάζεται ακόμα και σήμερα. Η γραμμή παραγωγής εξοπλίζεται επίσης με τρία φορτηγά οχήματα, δίνοντας νέα πνοή στην υπάρχουσα δυναμική.

Στα χρόνια που ακολουθούν η “ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ” εδραιώνεται ως μία επιτυχημένη βιομηχανική μονάδα, με συνεργασίες σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, με εξειδίκευση στο έπιπλο κουζίνας και τις ειδικές κατασκευές που αφορούν τον τομέα αυτόν.

Το 2011, ο Ιωσήφ Κουγιουμτζόγλου αποσύρεται από την επιχείρηση και τα ηνία αναλαμβάνουν τα παιδιά του Λάζαρος κι Ολυμπία Κουγιουμτζόγλου, μετατρέποντας πλέον την ατομική επιχείρηση του πατέρα τους σε μια ομόρρυθμη εταιρεία μεγάλου βεληνεκούς, με πωλήσεις εντός κι εκτός της χώρας, πάντα με πρωτοπόρο δύναμη τον σχεδιασμό και την κατασκευή επίπλων κουζίνας κι εσωτερικών χώρων.

Η εξέλιξη της εταιρείας επιταχύνεται ραγδαία, φτάνοντας και ξεπερνώντας τα ήδη υψηλά standards του προηγούμενου ιδιοκτήτη της κι επαναπροσδιορίζοντας τις προτεραιότητες και τους στόχους της σύμφωνα με τα νέα δεδομένα διαχείρισης κι οικονομίας καταφέρνει να ανέλθει ακόμη πιο ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών.

Ο Λάζαρος κι η Ολυμπία Κουγιουμτζόγλου συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να διοικούν με απόλυτη επιτυχία την εταιρεία, παραμένοντας δημιουργικοί κι ανεξάρτητοι ως κατασκευαστές επίπλων κουζίνας κι εσωτερικών χώρων, δίνοντας πάντοτε στα προϊόντα τους την άποψη και την προσωπικότητα που τους αξίζει.